Skip to main content

23 December 2021 - News

Save the Chİldren’ın “Evrenler Arası Macera” adlı oyununa bİr ödül daha!

 22 Aralık 2021, İstanbul Geçtiğimiz ayFelis Ödülleri’nden başarı ödülüyle dönen “Evrenler Arası Macera" oyunu, 18 Aralık Cumartesi akşamı düzenlenen Kristal Elma Ödülleri’nden ödül ile döndü.

Oyun şirketi ROOT tarafından tasarlanan ve Avcılar Leyla Bayram İlkokulu öğretmenleri ve öğrencilerinin katkısıyla hazırlanan "Evrenler Arası Macera" isimli oyun “Kristal Elma - Oyun” kategorisinde gümüş ödülün sahibi oldu.

Avcılar Leyla Bayram İlkokulu öğrencilerinin, görsel tasarımından karakterlerin belirlenmesine kadar tüm üretim sürecine birebir dahil olduğu oyun, 7-11 yaş grubundaki çocukların zorbalıkla başa çıkabilme becerilerini eğlenceli bir oyun deneyimiyle geliştirme fırsatı sunarken, ev sahibi ve mülteci topluluklar arasındaki sosyal uyumu da güçlendirmeyi hedefliyor.

Türkçe, Arapça, Farsça ve İngilizce olmak üzere dört dilde tasarlanan “Evrenler Arası Macera” oyununu, ‘kutu oyunu’ sürümü, www.evrenlerarasimacera.com internet sitesinden indirilip yazıcıdan çıktısı alınarak oluşturulabilen "kes-yapıştır" sürümü ve Windows, Mac, Linux ve Android uyumlu dijital sürümleri olmak üzere üç farklı mecrada oynayabilirsiniz.

Oyunun Türkiye’nin yanı sıra Irak, Mısır ve Lübnan’daki çocuklara ulaşması için görüşmeler devam ediyor.

 

BAĞLANTILAR:

Evrenler Arası Macera Oyunu İnternet Sitesi

Evrenler Arası Macera Oyunu Eğitim Videosu (Türkçe)

Evrenler Arası Macera Oyunu Eğitim Videosu (İngilizce)

Evrenler Arası Macera Oyunu Eğitim Videosu (Arapça)

Evrenler Arası Macera Oyunu Eğitim Videosu (Farsça)

 

İLETİŞİM:

AYLİN ALPAGUT

Savunucu ve İletişim Koordinatörü

aylin.alpagut@savethechildren.org